Meer energie, harder groeien en prettiger leven..
door zachter te werken

Herken je dit?

  • Je werkt meer dan fulltime, maar krijgt toch je werk niet af. Je neemt tassen vol werk mee naar huis, maar hebt niet de energie om er nog naar te kijken
  • Je werkt parttime, maar staat op je vrije dag wel met klanten te bellen. Op het hockeyveld. En je mist een mooi goal van je kind
  • Je wilt je graag nog ontwikkelen, een mooie opleiding of training volgen. Maar als je alleen al denkt aan die extra tijdsinvestering, hangt je tong al op je schoenen
  • Je bent toe aan een nieuwe uitdaging, je wilt op zoek naar een nieuwe baan, maar hebt de puf niet om te solliciteren
  • Je barst ’s morgens van de energie, functioneert op de toppen van je kunnen, maar loopt ’s avonds toch leeg als een luchtballon. Je hangt als een zombie op de bank met een grote zak chips, in plaats van lekker een uurtje buiten te hollen. En ach, trekt dan toch ook die fles wijn maar open
  • Je houdt twintig ballen hoog, multitaskt je een slag in de rondte. TOF! In de ogen van velen ben jij een echte powerman of powerwoman, maar waarom kan je dan toch nergens ECHT meer van genieten?
  • Je voelt je aan alle kanten schuldig en verscheurd. Het voelt alsof je nergens tijd genoeg voor hebt. Je kunt niet voldoende aandacht schenken aan je werk, niet aan je gezin en vrienden of hobby’s heb je al jaren niet meer. Je doet iedereen tekort en jezelf nog wel het meest.

En je denkt vertwijfeld: dan toch nog maar een tandje erbij?

Nee, dat MOET anders. En dat KAN ook anders. Ik leer je hoe. Met ZACHT WERKEN, een prachtig programma, ontwikkeld door Ellen de Lange-Ros. Met dit programma leer ik je hoe je meer uit het leven kunt halen, hoe je weer kunt genieten, zonder schuldgevoel en hoe je weer volop tijd en aandacht krijgt voor de mensen en dingen die jou gelukkig maken. En dit niet door harder, nee, juist door zachter te werken.

Zacht Werken. Waarom kan ik jou dat leren?

Ik prijs mij gelukkig dat ik mij een van de eerste Zacht Werken coaches mag noemen en jou  hierover mag leren. Juist omdat ik je verhaal herken. Ik spreek uit ervaring. Jarenlang altijd maar druk, druk, druk, alles kunnen en willen doen. Eigen bedrijf, hard werken, nooit klaar, gezin met opgroeiende kinderen. Contacten bijhouden, bestuursfuncties her en der, hardlopen, stukjes schrijven. En oh ja, ook nog die social media. Stel je voor dat ik iets mis. FOMO noemen ze dat: the Fear Of Missing Out. Ik legde de lat hoog. Strakke planning, mijn dagen tot op de seconde gevuld. Maar ik merkte dat ik gedurende de ene activiteit al met mijn gedachten bij de andere was. Dat ik er wel was, maar niet ècht. Dat ik mij eigenlijk altijd opgejaagd voelde. So much to do in so little time. En het gekke was dat niemand dat van mij vroeg. Ik deed het allemaal zelf.

Nu doe ik het anders. En ja, ik heb nog steeds dat bedrijf, dat gezin, m’n nevenfuncties. Mijn hardloopschoenen staan nog steeds naast de voordeur, ik ben graag heel actief. Maar ik heb nu geleerd hoe ik tijd kan maken voor hetgeen ik belangrijk vind, hoe ik focus kan houden in mijn werk, in mijn privéleven. Ik heb geleerd mijn energie te managen, om te ontspannen en te genieten van het moment. Ik houd nog steeds heel veel ballen hoog, maar nu vanuit een positieve, hoge energie, zonder leeg te lopen aan het einde van de dag. Ik heb nu zelfs tijd over. Tijd om te bouwen aan mijn dromen en mijn kennis aan jou over te dragen. Fijn toch, dat je je leven lang mag blijven leren?

Wat betekent Zacht Werken voor jou?

Stel je de situatie eens voor. Hoe lekker zou het zijn het als je leven niet meer een lange eindeloze rij van taken en werkzaamheden is, vol gierende deadlines en dingen die gedaan moeten worden? Hoe heerlijk zou het zijn als dit eindeloze ‘moeten’, deze stress en spanning, veranderen in ontspanning, in eigen keuzes maken, in kunnen genieten van het moment? Als jouw altijd te drukke bestaan verandert in een leven waarin je voldoende tijd hebt? Tijd in overvloed zelfs. Tijd voor de mensen om je heen, tijd om te genieten, tijd voor werk dat bij je past, tijd om jouw dromen te realiseren. Een leven waarin je niet denkt vanuit ‘moeten’ en schaarste, maar vanuit ‘willen’ en overvloed. Een leven vol positieve energie.

En nee, zacht werken betekent dus niet dat je met je baas om tafel moet om een vierurige werkweek te bedingen. Het betekent niet dat je de hele dag in je bed ligt te luieren, of minder productief wordt. Nee. Na het volgen van het Zacht Werken programma kun je nog steeds fulltime werken en daarnaast alle andere ballen hooghouden. Met het grote verschil dat jij nu zelf de regie (her)pakt over je leven! Je weet na dit programma hoe je de tijd naar je hand kunt zetten. Je bent geen slaaf meer van je horloge. Je weet nu hoe je je tijd gericht kunt besteden aan je werk, je vrienden, aan die leuke cursus waardoor je je blijft ontwikkelen. Je leert hoe je actief en productief kunt zijn en kunt blijven. Je leeft nu vanuit positieve, voedende energie. Je herkent je energieslurpers en je zombiegedrag en je weet deze succesvol te verslaan.

Hoe ziet het Zacht Werken programma eruit?

Het Zacht Werken programma is een online learning programma van negen modules, aangevuld met mijn persoonlijke coaching.

Het programma is onderdeel van mijn Kop en Kont training, maar is ook los aan te schaffen.

Wil jij meer bereiken zonder stress en hectiek?

  • Dat kan door zachter te werken. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt regelmatig gratis tips en informatie over Zacht Werken en een Leven Lang Leren in je mailbox. Hiervoor kun je je op ieder moment weer eenvoudig afmelden. Lees meer informatie over persoonlijke informatie in de Privacyverklaring.
  • Als bonus ontvang je GRATIS het e-book 'Meer bereiken zonder stress en hectiek, door zachter te werken'.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.